Web sitemizde 4 kategoride ki 13 yazımıza 0 yorum yapılmıştır. yazı yorumlara kapalı! Comments
reklam

Dursun Ali Sarıoğlu

admin tarafından 3 sene nce kategorisinde yayınlandı ve hakkında yazı yorumlara kapalı!

dursunalieski

   1936 yılında Komika’da doğdum. Başta yoksulluk olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı ilkokul dışında eğitim görmedim. 13 yaşında İstanbul’a geldim. O gün bugündür İstanbul’da yaşamaktayım. 1960’lı yılların sonuna doğru açılan bir tiyatro oyunculuğu sınavını kazanarak tiyatroya başladım. O günden sonra tiyatro, TV, sinema oyunculuğunda oynamaktayım. 30 kadar tiyatro oyununda, 10 kadar sinema filminde ve bir o kadar Televizyon dizilerinde rol aldım. Ülkemizin en ciddi TV ödülü olan Radyo ve Televizyon gazetecilerinin TV Yıldızı ödülünü aldım. Ömrümün 50 yıla yakını İstanbul’da geçti. Ama düşlerimde hala Komika vardır. Hala “dumduntaş”, “Camenun yani”, “Kaçataşa taşı”, “Kavağın Altı” vardır. Kendimle baş başa kaldığımda, hayalimi onlar zenginleştirir, yaşama sevincimi onlar oluşturur.

   Sevgili Mustafa Ahmetoğlu, çevrene duyarlı, sosyal çalışmalarından dolayı seni kutluyorum. Komika.Net sitesinde banada yer verdiğinizden dolayı teşekkür ederim. Tüm Komika’ya sevgilerimi yollar, gözlerinizden öperim.

(Bu yazı Komika.Net için Mustafa Kemal Ahmetoğlu’nun ricası ile Dursun Ali Sarıoğlu’nun kendisi tarafından yazılmıştır.)dursunaliimza

 

 

 

Ödülleri
Radyo – Tv Gazetecileri Derneği, “Televizyon Yıldızı Ödülü”

Filmografisi
Aşkım Aşkım – 2008dursunalifilm
Nazlı Yarim – 2007
Kurtlar Vadisi Pusu – 2007
Kabadayı – 2007
Amerikalılar Karadeniz’de 2 – 2006
Aynı Çatı Altında – 2006
Kadın Severse – 2006
Sevda Tepesi – 2005
Bizim Karakol – 2004
Son Yaprak – 2004
Sınırlı Aşk – 2003
Asayiş Berkemal – 2002
Bana Abi De – 2002
Hastayım Doktor – 2002
En Son Babalar Duyar – 2002
Son – 2001
Parça Pinçik – 2000
Yasemince – 1997
Baskül Ailesi – 1997
Tatlı Kaçıklar – 1996
Palavra Aşklar – 1995
Çiçek Taksi – 1995
Zzzzt FM – 1994
Küçük Bey – 1994
Şerefli Müfettiş Şeref – 1994
Komşular – 1993
Çılgın Aşıklar – 1993
Mahallenin Muhtarları – 1992
Menekşe Koyu – 1991
Ana – 1991
Ölü Bir Deniz – 1989
Keşanlı Ali Destanı – 1988
Öğretmen – 1988
Bir Çember Kırılırken – 1987
Değirmen – 1986
Asiye Nasıl Kurtulur – 1986
Davacı – 1986
Bir Yudum Sevgi – 1984
Namuslu – 1984
Arkadaşım – 1982

 


Etiketler:
Yorumlar